Örömteli, hogy egy rangadó másnapján arról beszélhetünk, hogy nagyszerű hangulatú, közel telt házas meccs után, győztes csapatot ünnepeltünk. Hene, és Völgyi mester egyaránt elismerően szóltak a hangulatról, szurkolókról! Kell még ragozni, nem hinném, de egy picit azért próbáljuk meg! :-)

Régen játszottak már olyan meccset, ahol elő tudta adni szeretett csapatunk azt a "színdarabot", amit tegnap este. Nevezetesen, bármennyire akart és próbálkozott fordítani a ZTE, sehogy sem sikerült nekik. Szerintem, ha holnap reggelig próbálkoztak volna, akkor sem vitték volna véghez amit terveztek. Ez egyrészt mutatja a fiúk tartását, valamint az is igazolást nyert, hogy van olyan játékos a keretünkben, aki képes nyerőemberré válni, hozni a biztos kettest, amikor 19-et tartunk a kezünkben, s húzunk egy lapot. Ezen találkozón (is) láthattuk, hogy Kyle nem teszi tönkre Fepu játékát, szezonját. Tessék megnézni, hogy mennyire kiegészítették (bízom benne, hogy a továbbiakban is így lesz) egymás játékát. S nem elhanyagolható tény, hogy pótolták Matt (kezdetben elmaradó) pontjait.

Kedd este ide, vagy oda, szép számú és jó hangerőt szolgáltató közönség foglalt helyet a lelátókon, ami örömteli ezekben a nehéz időkben. Ment is a csapat, mint a gép, s ha így folytatják, akkor lesz még szükség a hangerőre a középszakaszban is! Mi lesz, ha a végén még olyat kerekítenek ebből az idényből, amire nem is számítottunk? Akkor? "Örülünk Vincent!"

Jöjjenek a gondolatébresztők. Vannak dolgok melyek állandók, jutott eszembe a mérkőzés után. Említsünk meg rögtön kettőt. Egyik kevésbé, másik jóval inkább komoly témát feszeget. (szerintem)

Geri szerénysége. Nem először fordult elő az idényben, hogy amikor az ő éltetésébe kezd a publikum, akkor gyermeki mosollyal arcán ingatja fejét, s mutatóujjával jelzi, hogy „a-a, ez nem jár”. De Geri! Jár Neked, tettél, teszel és bízunk benne, hogy még sokáig fogsz, tudsz tenni azért, hogy ilyen hangokat hallhass a lelátóról. Vagy. Egy interjúban elmondhatnád, hogy milyen meccset kellene lehoznod, ami után azt mondanád, hogy „Gyerünk, nyomjátok!” :-)

Ferencz_vaol.hu.jpgFepu! Múlt héten, az NYKK ellen ebben az idényben először maradt bedobott tripla nélkül. Vannak ilyen napok. Ahogy olyanok is, mint a tegnapi. Annyi különbséggel, hogy ez a teljesítmény (28/18 pont, 8/6 tripla) mindig ott van benne. 334 felnőtt tétmeccsel a háta mögött hétről-hétre elképesztő fanatizmussal, körmendi vérrel veti magát a küzdelmekbe. Tengap láthattuk, elképedve csodálhattuk, ahogy vérben forgó szemekkel, egy-egy kosara után megfeszülő izmokkal tört ki belőle minden. 8 méteres, emberről, a dudaszó pillanatában, falttal együtt bedobott hármasok. Jó helyen van nála a labda, főleg ha a védő oldalon kaparintja meg. :-)

Ohh, azt pedig ne mondja nekem senki, hogy "csak be kellett dobálni az üres helyzeteket"!

Azért gondoljuk végig, hogy a tavalyi idény befejezése után pihenhetett cirka 2-3 hetet, ami tartalmazta az önálló felkészülést a válogatott edzőtáborának megkezdése előtt. Majd jöhetett a kőkemény alapozás, néha 5 órás folyamatos edzéssel. Kérdés nem fér hozzá, hogy minden egyes edzést az elsőtől az utolsó percig alázatosan, kemény munkával végigcsinált. Hogy mit ért el vele? Végigpadozhatta szinte a komplett selejtezősorozatot. Mivel a harmadik meccsen, a horvátok ellen kapott 6 minutumot, ekkor szerezte egyetlen kosarát. Aztán a Ciprus elleni –már elképesztően mindegy, hogy mi lesz- meccsen, nagy kegyesen, kezdőként kapott összesen kemény 6 percet és 3 elhibázott tripla (evidens volt, hogy nem fogja rommá törni a gyűrűk belsejét), és 2 szerzett labda után be is fejeződött számára a válogatott nyári programja. Szerintetek hányan csinálták volna ezt végig? Tudva, hogy megszakadhatsz, akkor sem fogsz játszani. S kérdem én, az a játékos, aki az EuroChallenge sorozat első csoportkörében TOP 5-ös triplázó (53,1%), 13,8 pontot átlagol és élete egyik legjobb szezonját futja, nem érdemelne egy választ a miértekre?! Bízom benne, hogy majd a következő szövetségi kapitány a nyáron megadja neki a pozitív „választ” és Fepu végre csinálhatja amihez ért, játszhat, a nemzeti együttesben is, ott is szükség van a nagy szívére.

Visszatérve a csapathoz. Folytatás szombaton, a Debrecen ellen. Joggal bízhatunk abban, hogy csapatunk nem fogja lebecsülni Cseh Gyuriékat, s lendületből húzzák be ezt a kötelező(-nek tűnő) győzelmet. Nem lesz könnyű, mivel a hazaiaknak még van matematikai esélye a bennmaradásra, biztosan belekapaszkodnak majd az utolsó szalmaszálba. Még legmerészebb álmainkban sem gondoltunk arra, hogy lesz annak realitása, hogy öt!!! győzelemből álló sorozatról beszéljünk ebben az idényben. Valóság, 40 percre vagyunk tőle. S utána jön a Pécs, utazunk Szegedre, végül fogadjuk a Paksot. De ne szaladjunk ennyire előre. Előbb győzzünk szombaton!

További szép hetet, jó szurkolást szombatra!

MTE MINDÖRÖKKÉ!

A bejegyzés trackback címe:

https://mteblog.blog.hu/api/trackback/id/tr815052976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása