Karnyújtásnyira a csúcshoz

2022.06.23. 08:30

Azt úgy ízlelgetitek már kellő méltósággal, hogy holnap a felhők peremén járhatunk hálatáncot? Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de a magam részéről még mindig a felfoghatatlan áramlásban vergődöm, hogy ez most tényleg megtörtént, megtörténik? Valóban van a sorsnak egy bájos humorérzéke, mikor szentül hittük, hogy a Paradicsomban fogunk vacsorázni és finom bort kortyolni a 2003 óta magunkra égett emlékeink köntösében, akkor rendre elgáncsolta álmaink valami váratlan. Megannyi kudarcot, sérülést vonszoltunk magunkkal az elmúlt két évtizedben, hogy bár nyilván minden októberben ott láttuk magunkat a következő tavasz Csomolungmáján, de valljuk meg, ahogy mentek az évek, ezek a sérülések által okozott sebek a bajnoki álmainkat egyre inkább „csak” misztikussá, hitbelivé varázsolták. Bár néha karnyújtásnyira lévő hologramként majdnem tapinthattuk a negyediket, de rendre kerekedett szél, vihar, vagy épp csak egy lágy fuvallat, ami ujjaink közül porként fújta a láthatatlan távolba a remény szobrát.

mte_4.jpg

Erre 19 év után abban az időben rajzol az élet egy már-már tapintható álmot elénk, amikor a túlélést tűztük ki célul magunk elé. Annyi minden változott e két évtizedben körülöttünk. Az akkori hobók közül most sokan gyerekkel a karjukban, oldalukon igyekeznek megfejteni a körülöttünk lévő megvadult és elárvult világ magyarázhatatlan kérdéseit. Sodort el, és vissza is sorsokat az élet a közösségünktől és közösségünkhöz, biztosan sokaknak megváltozott a világlátása, de azt hiszem nem állok messze a valóságtól, ha azt mondom, hogy holnap fél 7-től ismét egy emberré és egy szívvé építjük magunk, ahol nincs helye a feladásnak, térdre ereszkedésnek, mindinkább ki fogjuk húzni azt a fiókot a sok évtized alatt faragott szekrényből, amiben az MTE-vel egybeforrott „vállt a vállhoz” zászló pihen gondosan összehajtva. Holnap fél 7-től nem valami ellen, hanem egy már igazán megérdemelt „valamiért” nyitjuk meg a pokol kapuit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mteblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6317864897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása