A már többször emlegetett "bravo coach" elszólás szellemi atyja, Denis Toroman a rájátszásra éppen a zalaegerszegi produktum ellenkezőjével rukkolt elő. Az döntő első meccsén Kaposváron 26/12 -t sikerült dobnia. A hatalmas formajavulás nemcsak a körmendi szurkolók szemében tűnt órási dolognak, a média is úgy érezte, hogy a meccs utáni napon szánni kell Toromannak pár sort az újságok hasábjain:

Zalaegerszeg és Debrecen után Kaposváron is győzelemmel rajtolt Zsebe Ferenc együttese

Denis csöppnyi komiszkodása

NS, 2003-05-23

Denis, a komisz alaposan megleckéztette a Kaposvárt. Naná, hogy Toromanról van szó, a körmendiek pimaszul fiatal, mindössze 21 esztendős hátvédjéről, aki a bajnoki döntő első ütközetén talán még a legkényesebb ízlésű piros-fekete híveket is meglepte virtuóz, villámgyors, ragyogó játékával.

 

A körmendi Denis Toroman (sötét mezben) sebessége túl gyors volt a kaposváriaknak (Fotó: Danis Barna)

Denis apró komiszkodása a számok nyelvén: 26 pont (8/12 a mezőnyből, 6/7 a büntetővonalról), három-három szerzett labda és gólpassz, valamint két lepattanó, s minthogy ezzel fölényes győzelemhez segítette a Körmendet, bízvást kijelenthető, hogy főszereplővé lépett elő.
De hallgassuk csak az ifjú horvátot!
"Nagyon örültünk a győzelemnek, de semmiféle ünneplést nem csaptunk, hiszen még csak az első meccsen jutottunk túl – mondta a 191 centis légiós. – Az volt a taktikánk, hogy az elején ne engedjük elrobogni a hazai pálya előnyét élvező Kaposvárt. A félidőben már arról beszéltünk, ha sikerül lepattanószerzések után gyors ellentámadásokat felépíteni, nyerhetünk. A kontrajátéknak a harmadik negyedben meglett az eredménye, persze ez a győzelem nem születhetett volna meg Németh Isti triplái nélkül. Ami a saját teljesítményemet illeti, semmi különöset nem mondhatok: tettem a dolgomat. Jó erőben éreztem magam, a dobásaim is sikerültek, de még egyszer mondom, sokat segített David Toyának és nekem is, hogy Isti a hárompontosaival megbontotta a kaposvári védőfalat. Most eloroztuk a Klíma-Vill pályaelőnyét, de egy percig sem lazíthatunk, hiszen ha vasárnap otthon elbuknánk, mit sem érne a nyitó meccs sikere. Voltam már horvát juniorbajnok, nyertem az Olimpija Ljubljanával Goodyear-ligát és Szlovén Kupát, de felnőtt bajnoki aranyam még nincs. Remélem, hogy hamarosan lesz…”

E cél elérésében Toroman segítségére lehet egy másik vasi dobóhátvéd, Németh István. A Trevisóból hazatért kosaras enyhén szólva is ellentétes félidőket tudhat maga mögött, hiszen amíg húsz percet követően négy pont állt a neve mellett (1/6-os mezőnymutatójára nem is lehetett túl büszke), addig a folytatásban megtáltosodott, a harmadik negyedben öt, majd a negyedikben 14 pontot hintett (a szünetet követő 7/8 már príma). Mi több, vezére volt a vasiak utolsó nagy rohamának, amikor is végérvényesen leszakították az egyre kétségbeesettebb riválist. "Ekkortájt elég szabadon dobhattam, és ez lett a vége – foglalta össze Németh, hogyan is szerzett földöntúli boldogságot a helyszínen több száz, különben több ezer vasi drukkernek. – A jó védekezés meghozta az önbizalmunkat támadásban, ráadásul az utolsó felvonásban elkezdtünk úgy lepattanózni, ahogy kell. Hogy mekkora lépést tettünk a bajnoki cím felé? Egyelőre nem óriásit, de ha vasárnap otthon is nyerünk, kezdhetünk reménykedni abban, hogy sikerül megszereznünk az egyesület harmadik aranyérmét.”
Elevenítsük fel még egyszer a vasi meglepetésgárda rájátszásbeli káprázatát: idegenbeli diadal Zalaegerszegen, majd sima 3–0-s, siker Debrecenben, aztán laza 3–1, a többi pedig már a közelmúlt eseménye; csütörtökön a bajnoki döntőben is látógatóként szerzett előnyt az alapszakasz hatodikja. Nézzük, hogy fest a magyarázat Zsebe Ferenc edző tolmácsolásában! "Úgy látszik, az eddigi ellenfeleink pszichikailag nem tudták elviselni, hogy otthon kezdenek, és ezáltal elvárják tőlük a győzelmet – így Körmend napról napra népszerűbb Babája. – A lélektani harcból mi kerültünk ki győztesen. Hátradőlni mégsem fogunk, hiszen vasárnap újabb kemény csata vár ránk, amelyben talán még nagyobb idegi harc lesz. Csupán annyit ígérhetek, hogy mindent elkövetünk az újabb győzelemért, és ebben háromezer szurkoló és úgy harmincöt fok fog segíteni bennünket.”
A bajnoki rajtról szólva Zsebe annyit mondott, hogy pontosan tudták, ha a kaposvári Ivkovicsot "kivonják a forgalomból”, és mellette Dzunicsot sem hagyják parádézni, kihúzzák az ellenfél méregfogát. "No persze ez önmagában még nem lett volna elég a sikerhez, ám a mezőnyembereink fantasztikusat nyújtottak – tette hozzá a tréner. – Isti szinte lekoppintotta Trummer elődöntőbeli teljesítményét, amennyiben az utolsó negyedre négy triplát tartogatott, Toroman évadbeli második legjobb meccsét produkálta, Toya pedig nemcsak ponterősen, hanem okosan is játszott. No és ne feledkezzünk el Hainje és a többiek védekezéséről sem, ugyanis elsőrangú volt, amit e műfajban bemutattak a fiúk.”

Körmendi büntetés

Drágán adták a Körmend sikerét az elôdöntôben: pénteken faxon értesültek róla a vasiak, hogy a Férfi Hivatásos Alszövetség 650 ezer forint büntetést rótt ki a klubra. Az indoklás szerint május 15-én a Debrecen elleni meccsen, a párharc negyedik és egyben utolsó találkozóján illetéktelen személy bukkant fel a körmendi pályán (200 ezer forint), a helyi kórus trágár szavakat is használt (50 ezer), a tetejébe pedig valaki tettleg bántalmazta a mérkôzés játékvezetôjét, ami 400 ezret „ér” (hogy Hartyáni Zsoltot vagy Földházi Tamást, az nem derült ki). Fodor Sándor, a vasiak elnöke annyit mondott, hogy nem értik a büntetést, és fellebbezni fognak.

Ha Zsebe Ferenc mégsem akar agysebész lenni, jósnak is elmehetne, hisz mostanra már tudjuk, hogy tényleg ott voltunk 3000-en a 35 fokos benti pokolban, de erről holnap...

A bejegyzés trackback címe:

https://mteblog.blog.hu/api/trackback/id/tr751038316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása