Nyári mozizás

2009.08.07. 10:02

Végre sikerült egy helyre terelni az elmúlt két év saját mozgóképeit. Most, hogy közeledik az újabb nekifutás a bajnoki aranyért, a 35 fokos melegben edződött szellemünket ismét rá kell terelni a piros-fekete ösvényre. Ezt sokféleképpen megtehetjük, az egyik ilyen dolog éppen aktuális, ugyanis holnap II. Red-Devils nap, ami előreláthatólag kellőképpen meg fogja borzolni agyunk piros-fekete részét, felébresztve Csipkerózsika álmából. A másik dolog, hogy a közelmúlt eseményeit vizuálisan újraéljük, ez szintén nem a dolgozzunkmertmegdöglünk énünket fogja molesztálni.

 

Sajnos saját képekkel a szolnoki döntőbe jutásnál régebbre nem tudok meríteni, de talán a következő szezonra való felkészüléshez elegendő mélységig nyúlhatunk vele vissza:

Körmend-Szolnok 2008. elődöntő from Colombus on Vimeo.

 

 Aki ott volt velünk Szolnokon, annak nyilván kellemes emlékek ébredeznek lelki szemei előtt. Hatalmas nagy szerencse is kellett ahhoz, hogy ott akkor döntőben érezhettük magunkat, de azért jó körmendi módra csodának aposztrofáltuk, és nyilván úgy is volt.

 Következhetett a döntő, mely alapjában véve is nagy készülődést igényel, hát még akkor, ha az ellenfél a megye másik csapata. Tisztában voltunk vele, hogy a játékerőt tekintve mi Szolnokon bajnokok lettünk, több babér nem születhetett, de azért egyszer Körmenden sikerült „indul a busz”-ozni, és megmártózni a parkettából áradó őselemek felhőjében. Rákészültünk rendesen a programra, de még így is adódtak „meglepetések”, a kollégáknak sikerült előrodolfózni a varázsdobozból újabb gyöngyszemeket (a videón black/white-al kiemelve):

 

Körmend-Falco döntő 2008 from Colombus on Vimeo.

 

 

Szép volt az az ezüst. Jó kis döntő lett volna az, leszámítva a meg nem érdemelt bánásmódot, a rendőrségi, majd ügyészségi jegyzőkönyveket, de az ember midig tanul a megtapasztalt élményekből.

 

Hasonló várakozásokkal teli nyár következett, mint amilyet most taposunk, annyi eltéréssel, hogy egy éve már Holland szálláshelyek után kutakodtunk. A GPS készülékekbe be lettek már táplálva ekkor a helyi nevezetességek (katedrálisok és kocsmák). Októberben aztán közel százan elvittük sáljainkat Hertogenboschba, ahol a vereség ellenére is megmondtuk a frankót: „Nem megyünk haza, Hollandok nem megyünk haza…” Persze nem így történt a dolog, de az biztos, hogy mi hagytuk el utoljára a Den Bosch csarnokát. Az utóbbi évek egyik legjobb túrája volt:

 

Körmend-Eiffeltowers - Holland túra from Colombus on Vimeo.

 

 

A Magyar bajnokságban a várakozások nem realizálódtak, mégsem nálunk forgatták a Hollywoodi filmet, és a Kárpátokat sem bombáztuk megfelelően, mégcsak apró petárdák sem durrantak. Maradtak a régi emlékek és élmények, és a felhívás : Hey you

 

MTE MINDÖRÖKKÉ from Colombus on Vimeo.

 

 

Kicsúsztunk a nyolcból, de azért a biztos alsóház tudatában képes volt a csapat a szomszédok ellen patriótaként küzdeni és harcolni, így a szezon azért mégsem telt el örömkönnyek nélkül:

Körmend-Falco 20090418 from Colombus on Vimeo.

 

 

Az elmúlt két szezonban sok minden megadatott ismét, előbb rengeteg öröm, később szomorúság, de hiszem azt, hogy a későbbi sikerhez elengedhetetlen a poklot megismerni.

 

Körmend 2007/2009 from Colombus on Vimeo.

 

 

 

Következik egy újabb szezon, még nem tudjuk teljes egészében, hogy kikkel, a lelátó viszont ismét megtelik majd az ismerős arcokkal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mteblog.blog.hu/api/trackback/id/tr821294214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása