A kaposváriaknak elkezdhetett komolyan fájni a fejük, hisz a Körmend egy győzelemre került a bajnoki aranyéremhez, és ekkor már a harmadik mérkőzésre is a Körmend tűnt esélyesebbnek, s már az is biztos volt, hogy Kaposváron képes a Körmend győzni. A Kaposvárnak ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot a következő mindhárom mérkőzést meg kellett volna nyernie, ami elég valószínűtlennek tűnt, hisz a bajnokság rájátszásában eddig csak a Körmendnek sikerült ezt véghezvinnie.

Simonéknak minden meccset meg kellene nyerniük

Távolodóban az aranytól

NS, 2003-05-26

 

Simon Balázs csapata legeredményesebbje volt a vasárnapi mérkôzésen 17 pontjával (Fotó: Danis Barna)

– Mi volt az edző utasítása az utolsó támadás előtt? – kérdeztük Simon Balázst, a Kaposvári Klíma-Vill KK férficsapatának irányítóját, akit nagyon kevés választott el attól, hogy a meccs hősévé váljon vasárnap, a férfibajnokság döntőjének második felvonásán.
– Előtte időkérés volt, és azt beszéltük meg, hogy mivel csak két másodperccel maradt több a mérkőzésből, mint a támadóidőnk, végigjátsszuk az akciót. Középen maradtam, és arról volt szó, hogy utána egy az egyben, vagy kettő-kettőben oldjam meg a helyzetet, de, sajnos, amikor elindultam befelé, láttam, Németh Isti is befelé mozdul, aztán amikor felugrottam, ért egy kicsi lökés, de az ilyeneket nem szokták befújni, úgyhogy nem is okolok emiatt senkit. A végén meg, amikor már csak egy másodperc maradt a támadásunkból, kicsúszott a kezünkből a labda.
– Mennyire volt megelégedve a saját teljesítményével Körmenden?
– A védekezésem az első negyedben bizony lehetett volna jobb is, mert, ugye, én fogtam Toromant, aki jónéhányszor betalált, de a későbbiekben már javultam etéren. Támadásban összességében nem ment rosszul, ám ha még egy-két középtávoli dobásom beakad, talán meg is nyerjük a mérkőzést.
– Kettő nullára vezet a Körmend, azaz finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, nem áll jól a csapata szénája a fináléban. A mostani állás tükrében hogyan ítéli meg az aranycsata további kilátásait?
– Most már mindegyik meccset meg kell nyernünk, ha bajnokok akarunk lenni. Ennek ellenére úgy érzem, nem dőlt még el az elsőség kérdése, bár ennél nehezebb helyzetbe nem is hozhattuk volna magunkat. Csütörtökön itthon fogunk játszani, és remélhetőleg kihasználjuk a hazai pálya előnyét. Ha így alakul, a vasárnapi negyedik mérkőzés lehet a döntő, amin, ha megint ilyen szoros meccs lesz, szerintem még egyszer nem engedjük ki a kezünkből a győzelem lehetőségét.
– Mit gondol, hogyan lehet megfogni Némethéket?
– A legutóbb szerintem sikerült megfognunk őket, amikor a harmadik negyedben megtörtük a lendületüket, és mindenképpen meg kell akadályoznunk a kinti dobásaikat, mert ezúttal is sok triplát kaptunk. Amikor ezeket megoldottuk, le is ziccereztük őket, vagyis támadásban is fel kell gyorsulnunk, mert tapasztalhattuk, hogy ha visszaérnek és felállnak, ők is nagyon jól védekeznek.

A Körmend készenállt, hogy hatodik helyről, majdnem végig söpréssel megnyerje a bajnokságot, ám nem bizakodták magukat el:

Mujanovics még mindig óvatos

NS, 2003-05-27

Kosárlabdaláz van Körmenden. Vitathatatlan, hogy a vasi kisváros néhány napja a bajnoki döntő varázsában él.

Az 1987-es és az 1996-os aranyérem után idén ismét a győzelem kapujában áll a Marc. A körmendi játékosok azonban egyelőre visszafogottan nyilatkoznak a döntő esélyeit illetően.
Mujanovics Samir, a Körmend csapatkapitánya például sietve leszögezi, szó sincs arról, hogy eldőlt volna a finálé. "Nem szabad elfelejteni, hogy a Kaposvár nyerte meg az alapszakaszt, és mi a hatodik helyről indultunk. Igaz, most nálunk az előny, azonban én még mindig meglepetésnek tartanám, ha megnyernénk a bajnokságot – mondta a vajkezű center. – A döntő további mérkőzésein nem szabad engednünk a somogyiak leindításait, hanem nekünk kell ezt a fegyvert alkalmazni, hiszen gyors játékosaink vannak.”
Optimistább a legutóbbi találkozón tíz perc erejéig sérülten is pályára lépő Trummer Rudolf. "A döntőben akár egy lábon is játszani akartam. Fáj még a bokám, azonban csütörtökön is játékra jelentkezem. Ha sikerül a Kaposvár kulcsjátékosait kikapcsolnunk a játékból, és átmentjük az első mérkőzés dobóformáját, akkor jó csapatjátékkal már a harmadik találkozón pontot tehetünk a bajnokság végére” – zárta szavait a válogatott bedobó.

Közeledtünk az aranyhoz...


A bejegyzés trackback címe:

https://mteblog.blog.hu/api/trackback/id/tr91042900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása